Közleményt adott ki Orbán Viktor egykori iskolája

A Magyarországnak jutó mintegy 270 milliárd forintnyi részt azonnal zárolták is.
Kép forrása: Orbán Viktor / Facebook

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára az intézmény hivatalos Facebook oldalán közzétett nyilatkozatukban álltak ki az elmúlt napokban kirúgott kollégáik mellett. Ebbe az iskolába járt Orbán Viktor, miniszterelnök is, aki tavaly májusban egy, az iskolánál készült videóban azt mondta, hogy hálával gondol a volt tanáraira, akik megpróbáltak belőle embert faragni.

„Kiállunk a megfélemlítettek, a véleményüket vállalni nem merők, a meghurcoltak, az azonnali hatállyal munkából felmentettek mellett.”

A közleményben, amit 48-an névvel, míg heten név nélkül írtak alá, azt írják, hogy kiállnak mindenki mellett, akit elmúlt években, évtizedekben hátrány ért, mert a jobbá tétel szándékával fel mert szólalni az oktatásügy akkori vagy jelenlegi állapota ellen.

Továbbá elutasítják azt, hogy az oktatás összetett és szerteágazó problémáit a megkérdezésünk nélkül, valódi párbeszéd nélkül, felülről, erőből, parancsszóval próbálják megoldani. Emellett felhívták arra a figyelmet, hogy szerintük az utolsó órában vagyunk, hozzáteszik, hogy ők maradni maradni szeretnének egy olyan iskolai rendszerben, ami tanárnak és diáknak is jó és hasznos. Ehhez kérték a társadalom támogatását. Kiemelték, hogy ez nem az iskola, hanem az aláírók álláspontja.

loading...