Folytatódik az MSZP-s belharc: mindenki máshogy emlékszik a megállapodásokra

„Radikális változásokat akartam, a párt vezetői azonban megfojtották, amit csinálni szerettem volna. Elszívták előlem a levegőt” – nyilatkozta a Népszavának Ujhelyi István.

Elmondása szerint a tagság egyértelműen támogatta elképzeléseit, de minél közelebb került a pártközponthoz, annál nagyobb lett az elutasítottság. Annak pedig nem látta értelmét, hogy belső csatározásokat folytasson a pártvezetéssel.

Ujhelyi István a közelmúltban bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez Magyarország uniós tagságának megerősítéséről. Ettől is visszalépett, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a Jobbik hasonló javaslattal élt. Ujhelyi most érzékeltette, hogy más okok is álltak a háttérben:

„Előzőleg egyeztettem az MSZP társelnökeivel, az egyetértésükkel és a jóváhagyásukkal jelentettem be a népszavazási kezdeményezésemet. Csak aztán ebből is kifaroltak.”

Nemrég Ujhelyi István a Szabad Európának nyilatkozva azt állította, hogy valójában a „megmondóembernek” nevezett Molnár Zsolt pártigazgató, parlamenti képviselő irányítja az MSZP-t, az történik, amit ő akar. Kérdésünkre konkrétumként hozzátette:

Molnár Zsolt tolmácsolta felé a pártvezetésnek azt az álláspontját, hogy nem neki kellene vezetnie a szocialisták listáját a 2024-es EP-választáson.

Ujhelyi szavaiból kitűnt, hogy számára ez volt az utolsó csepp: hiszen „még az Európai Parlamentben végzett munkámat se becsülik meg”.

Forrás: Népszava

loading...