Most történik: Élőlánccal védenek egy tanárt a kirúgástól a szülők a Szent László Gimnáziumnál

Október 6-án, csütörtökön terjedt el a hír, hogy a kőbányai Szent László Gimánzium egyik tanárát – egy érettségiztető osztályfőnököt – pénteken várhatóan felkeresnek a Kelet-Pesti Tankerület munkatársai, hogy átadják neki azonnali hatályú felmondását. A diákok, szülők és támogatók élőlánc szervezésébe kezdtek, ezzel vállalnak szolidaritást vele, illetve fejezik ki felháborodásukat.

Péntek reggel nyolc óra körül állt össze a lánc a főbejárat előtt, a szülők korábban egyeztették, ki és mikor tudna őrt állni. Összesen mintegy nyolcvanan jelezték, hogy legalább egy órára az iskola elé vonulnak. Ugyan több bejárata van az épületnek és a tiltakozók szeretnének az összesnél felsorakozni, a lánc elsőként a főbejáratot állta el. Az első óra kezdete előtt időnként kénytelenek voltak megszakítani azt, hogy az érkező diákokat beengedjék.

A hvg.hu tudósítója szerint az elhaladó autók dudálással bíztatják a szülőket. Különösen nagy sikere volt egy arra haladó, harsányan dudáló kukásautónak.

Több diák is elmondta, semmiképp nem engedik oda a tankerület elnökét a tanárhoz, sorfalat fognak állni köztük. Úgy gondolják, ha mégse viszi ma be a felmondólevelet, az a tiltakozásuk eredménye lesz, mert sikerült megijeszteniük a tankerületiseket. A diákönkormányzat jövő péntekre – október 14-ére – tüntetést szervez, a jelenlegi tervek szerint a Belügyminisztérium épületéhez vonulnak majd.

„Eláruljátok a tanárainkat? Mindig van választás” – ez a felirat szerepelt a szülők által kifeszített molinón, amit a főbejárat felett helyeztek el.

loading...