Imádni fogod ezt a videót: tüntető tömeg fütyülte ki és fújolta Orbán Viktort az EU-csúcson

Nézni is kellemetlen ezt az Orbán Viktorról készült videót
Kép forrása: AP

A prágai EU-csúcson több tucatnyian tüntettek erős uniót követelő és a vétókat ellenző jelszavakkal. Nem hagyták szó nélkül a magyar miniszterelnök érkezését. A tüntetők „Nem a vétókra” feliratú táblákkal és „Erős uniót!” rigmusokkal fogadták a cseh fővárosban a csúcstalálkozó résztvevőit.

A második részében jól látszik, hogy az EU két legnagyobb gazdaságának vezetője, Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár Mark Rutte holland miniszterelnök társaságában gyalogosan érkezik. A tüntetők szinte tudomást sem vesznek róluk.

Orbán Viktor az utolsók között, egyedül érkezett, őt már nem fogadták ilyen barátságosan. Ahogy kiszállt kisbuszából, a tüntetők füttykoncertjére kellett bevonulnia a találkozó helyszínére. Ahogy a fenti videó első felében látható, Orbán a sajtó képviselői előtt a hátulról érkező füttykoncert és pfujolás közepette sétál végig.

Szinte az összes vezető nyilatkozott a jelenlévő újságíróknak, Orbán Viktor azonban ahogy csütörtökön, úgy a találkozó pénteki napján sem állt szóba a nemzetközi sajtóval.

loading...