Hivatalos: Tele a Kossuth tér, tízezrek tüntetnek Budapesten

A Margit hídon véget ért a demonstráció, amit a helyszínen több mint tízezer fősre becsültek, majd innen indult meg a tömeg a Balassi Bálint utcán át a Kossuth tér felé. Közben a Parlamentnél is egyre többen gyűltek össze:

fél 7 után nem sokkal már kijelenthető volt, hogy megtelt tüntetőkkel a Kossuth tér.

A Jászai Mari tér felőli oldalán volt még hely, de az emberek nem nagyon tudnak beljebb menni. A tiltakozások jelképét – egy felkiáltójelet – vetítették ki a téren felállított színpaddal szemben lévő épületre.

A 444 tudósítója negyed nyolc után is arról számolt be, hogy még mindig özönlenek az emberek a térre.

A szobrok tetején is emberek vannak, fentről zúg a „mocskos Fidesz” és az „Orbán, takarodj!”.

Ma 18:50 órától visszavonásig az M2-es metró „hatósági zárás miatt” a Kossuth Lajos tér megállóban nem áll meg – olvasható a BKK honlapján.

Kezdődnek a beszédek

Molnár Áron (noÁr) szerint több mint 20 ezren vannak a Kossuth téren. Az első felszólaló a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott Törley Katalin.

A színpadon Törley azt mondta:

évek óta küzdenek az oktatási rendszer megjavításáért, az oktatási rendszer mostanra összeomlott. Törley Katalin a Tanítanék Mozgalom követeléseit sorolta ezután: a sztrájkjog helyreállítását és munkakörülményeik illetve, bérük helyzetének megoldását. Szerinte azért vannak most itt, hogy mindenkit szolidaritásra szólítsanak fel.

loading...