Milyen termékeket érdemes használni göndör hajra?

Néhány évvel ezelőtt még nagy gondban volt az, aki göndör fürtökkel rendelkezett. Hiszen nem volt még kifejezetten erre a típusú hajra való termékcsalád, így nem is lett volna értelme erről beszélni. A szépségiparban dolgozó szakemberek azonban arra a következtetésre jutottak, hogy érdemes foglalkozni a természetesen göndör hajú nőkkel, és speciális megoldásokat kell biztosítani a hajápolásukkal kapcsolatban.

Többféle göndör haj létezik

A göndörség önmagában még nem jelent elég információt, hogyha szeretnél többet megtudni arról, hogy milyen ápolásra is van szüksége a hajadnak. Fontos tudni, hogy vékony vagy vastag szálú, hiszen ez is befolyásolja, hogy mely típusnak való termékekből érdemes választani.

A Hair-Line webáruházban megtalálhatod azokat az Alfaparf Milano Curls termékcsaládhoz tartozó samponokat és egyéb hajápolókat, melyekkel megzabolázhatod fürtjeidet. A professzionális termékek használatával pedig olyan hatást kelthetsz, mintha egyenesen egy szalonból léptél volna ki. Légy ura a göndör fürtöknek, függetlenül attól, hogy a tiéd hullámosan göndör, esetleg spirálrugó-szerűen göndörödő vagy szupergöndör.

A göndör fürtök különleges ápolást kívánnak

Mindig is létezett a történelemben az a jelenség, hogy aki egyenes típusú hajjal született, az göndörre vágyik, a göndör hajúak pedig az egyenesre. Ennek érdekében sok mindent hajlandóak vagyunk elkövetni, a sütővas használatától a daueren át egészen a hajsimító kezelésekig. Azonban mindegyiknek úgy érdemes nekiállni, hogyha profi hajápoló termékek állnak a rendelkezésünkre.

Ezek segítségével elkerülhetjük a kreppes hatást és a kezelhetetlen hajat. A göndör fürtök esetében a kutikula pikkelyei nem simulnak egymásra tökéletesen, ezért hajlamosabb száraz hatást kelteni. Ezért eleve speciális, kímélő és tápláló termékek használatát igényli. 

Amennyiben az otthoni hajápoláshoz is professzionális termékeket választasz, biztos lehetsz abban, hogy a szalonban végrehajtott kezelések hatása tovább megmarad. Továbbá nem kell attól sem tartanod, hogy hajszerkezetedben kárt tennél, hiszen megadod a megfelelő ápolást hajszálaidnak.

Válogass a göndör hajra való termékek közül

A göndör haj általános kezelése különleges bánásmódot kíván meg tőled. Figyelj arra, hogy sose kínozd a hajad, például ne fésűvel, hanem az ujjaiddal bontsd ki azt reggelente. Használd a megfelelő hajápoló olajokat lefekvés előtt is, illetve az ébredést követően. A speciálisan göndör fürtökre kifejlesztett termékek biztosítják majd azt, hogy hajtincseid egészségesek és szépek maradjanak.

Az olyan külső hatások, mint az erős napfény vagy egy nyaraláson előforduló sós tengervíz, még inkább igénybe veszik a hajadat. Ilyenkor se feledkezz meg a speciálisan, hajtípusodnak megfelelő termékcsalád használatáról. Hiszen ilyenkor elengedhetetlen, hogy helyreállítsd hajszerkezeted és minél alaposabban gondozd.

loading...