Friss információk érkeztek a tüntetések terveiről: felköthetik Orbánék a gatyájukat, mert ez nem lesz piskóta

Behívót kapnak a magyarok.
Fotó: Ellenszel.hu

Ahogy arról korábban az Ellenszél is beszámolt, július 18-án (hétfő) reggelre ismét demonstrációt szerveznek Budapesten a katatörvény és a rezsicsökkentés csökkentése ellen. A szervezőknek elegük van a fesztiválokból és az éjszakába nyúló vonultból, ami nem bénít meg semmit, ezért az eheti tüntetéseket bemelegítésnek tartják, holnaptól pedig ellenállást szerveznek.

Az esemény Facebook-oldalán most néhány részletet is megosztottak a demonstrációval kapcsolatban. Ezek szerint nem a politikusok, hanem a demonstrálók fognak majd felszólalni, a szervezők ezért azt kérik, hogy aki szeretne beszélni, az vegye fel velük a kapcsolatot – ettől függetlenül spontán felszólalásokra is lesz lehetőség.

Kevesebb mint 12 óra és eljön az idő, amikor megmutatjuk, hogy igenis, képesek vagyunk egy szervezett, kulturált de mégis hatásos tüntetést megvalósítani! Ebben a posztban a holnapi nappal kapcsolatban szeretnénk néhány részletet közölni

– írják az esemény szervezői, akiknek kéréseit változtatás nélkül közöljük:

„Alapelvünk szerint ez a tüntetés a NÉPNEK szól és a NÉP szervezi. Éppen ezért a felszólalások sem politikusoktól fognak elhangzani. A megafon körbejár majd és mindenki elmondhatja a sérelmeit! Mi futárok, javarészt csak a rezsi módosítása és a KATA miatt vagyunk közvetlen érintettek, így szeretnénk ha a többi kormányi szankció és inkompetencia károsultja is érvényesíthetné akaratát! Ezt pedig ők személyesen tudják megtenni a leghitelesebb módon! Aki úgy érzi, hogy biztosan szeretne a tömegben felszólalni az vegye föl velünk a kapcsolatot, hogy nehogy elmaradjon. Aki még gondolkodik rajta, az se aggódjon mert a spontán felszólalóknak is lehetőséget fogunk adni!

Az esemény biztosítása

A tüntetésünk hivatalosan is be van jelentve és a rendvédelmi szervekkel együttműködve hoztuk azt létre. Mindenki segítségét és együttműködését szeretnénk kérni abban, hogy kulturált keretek között, a törvényeket betartva hallassuk a hangunkat. A hétfő reggeli időpontból kifolyólag garázdaságok és agresszió nélkül is tudunk hatást gyakorolni a kormányra. Ahogy korábban írtuk, eddig csak bemelegítés volt és MOST INDUL csak a lényeg! Viszont ha ezt a lendületet tovább akarjuk vinni és szeretnénk ennél is nagyobb demonstrációkat szervezni, szükségünk van arra, hogy előbbi kéréseinket, komolyan vegyétek! A tömegben több koordinátorunk is jelen lesz. Ha rendbontást láttok, értesítsétek őket! 

Gyűjtés a Híd Hőseinek

Kedden, az első tüntetés alkalmával több társunkat is komoly pénzbírsággal sújtották elrettentésképp, mikor kiálltak magukért és tiltakoztak a törvénymódosítások ellen ami a megélhetésüket veszélyezteti. Hogy ne nyomja a vállukat ekkora teher, szeretnénk egy mozgó urnával támogatni őket! Ha a bírságok értékénél nagyobb összeg jön össze, azt jótékony célokra fogjuk felajánlani a mozgalmunk végén!

Jótanácsok

Hozzatok magatokkal sok folyadékot, az sem árt, ha néhány szendviccsel is készültök. Mivel napsütés várható és 30 fok, javasolt a naptej és sapka használata, illetve esernyővel/napernyővel is lehet védekezni. Fokozottan figyeljetek embertársaitokra, ha valaki rosszul van, azonnal értesítsetek egy szervezőt!”

Borított egy paksi munkás: több tízezren osztották meg a rezsikamu leleplezésének írását

loading...