A honvédelmi miniszter is rendkívüli bejelentést tett: utasítást adott a haderő készenlétének fokozására

Kép forrása: MTI

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter szerdán. Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte, „korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket”, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait „ostromló, erőszakos illegális migránsok”.

Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet – sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, majd hozzáfűzte, „nekünk is fel kell vérteznünk magunkat”.

Közölte, „békénk megvédése érdekében” arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.

Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be – mondta a miniszter.

loading...