Lendvai Ildikó borított: Kósától kezdve Szijjártón át Orbánig mindenkit úgy kiosztott, hogy a fal adta a másikat

Forrás: Pesti Bulvár

„És még mondja valaki, hogy az államigazgatás túl bonyolult és bürokratikus rendszer! Ugyan már. Nálunk minden ügyben Szíjjártó az illetékes (persze csak Orbán után), nem is értem, a többi minisztert miért fizetik.” – írja felháborodottan Lendvai Ildikó a Facebookon.

A máig rendkívül népszerű, szókimondó MSZP politikus ezt követően sorra veszi a Szijjártó Péterhez köthető intézkedéseket:

„Ugye neki kellett vakcinát beszerezni, majd itthon parancsra engedélyeztetni, de ő volt az is, aki alá pár éve az űrkutatás reszortját besorolták, mondván, az se belföldön zajlik. Ami igaz.

Most kiderült, hogy a honvédelem is hozzá tartozik. Az ő fb posztjából értesülhetett a magyar állampolgár (azután, hogy sajna a pletykás horvát miniszterelnöktől a világsajtó már megtudta), hogy 40 percig vígan röpdösött fölöttünk egy hat tonnás drón, amely bármikor bárhová lezuhanhatott volna. A botrány után azzal is ő nyugtatott meg, hogy „hatóságaink vizsgálják a történteket”.

Azóta is vizsgálják. Előbb-utóbb muszáj lesz Szíjjártónak saját kezébe vennie a vizsgálatot is, nélküle szemlátomást ezzel sem boldogulnak. Nem csoda: a hadügyminiszter pár napja maga jelentette be, hogy szerinte a magyar hadsereg az ég egy világon senkitől sem tudja maga megvédeni az országot. És milyen igaza lett!

Ezt követően egy csattanós mondat erejéig  Kósa Lajosra is kitér:

„Az országgyűlés honvédelmi bizottságáról meg elég annyit mondani, hogy azt Kósa Lajos vezeti. Tőle eddig annyi telt, hogy pánikba esvén elhalasztotta a bizottság ülését. Meg kell várnunk, amíg lecsavarja magáról a kupakot.”

Persze végül Orbán Viktor is megkapja a magáét:

„A miniszterelnök pedig fontosabb dolgokkal van elfoglalva. Szappannal dörgöli le magáról Putyin keze nyomát, meg aztán készül a választásra, az ellenzékkel is kell valamit kezdenie, ha már ünnepi beszédében azzal fenyegetett: „Megadjuk nekik, ami jár!”

Azóta kiderült, az ellenzéknek ugyanaz jár büntetésül, mint a híveknek jutalmul. Ha úgy adódik, egy drón a fejükre. Robbanó szerkezettel. És félő, a drónon nincs Kubatov-lista, így még a fideszeseket is eltalálhatja.

A kormányfő a választóbázis megtartása érdekében remélhetőleg szól Szíjjártónak, (ki másnak!): legalább egy ilyen listát juttasson el a menetrend szerint esedékes következő drónba.

Egyebet sajnos az ország védelmére nem tehetünk.”

Lendvai Ildikó 2013 ban visszavonult az aktív politikai élettől, de feltartóztathatatlan karaktere – ahogy a fenti példa is jól mutatja – máig megmaradt.

loading...