Dobrev Klára: Az Európába vezető kapu most még résnyire nyitva van és április 3-án csak rajtunk múlik, hogy újra kitárjuk-e, vagy hagyjuk, hogy bezárják

Kép forrása: Dobrev Klára/Facebook

Szabad ország, szabad egyetem! – kiáltotta Dobrev Klára, mikor színpadra lépett az ellenzék kormányváltó nagygyűlésén április 15-én.

A DK EP-képviselője szerint, amikor a zsarnok el akarja fojtani az akaratot, nem enged minket választani, akkor először megfoszt minket a szabad szótól, a szabad tájékoztatástól, de ez nem elég, meg akar fosztani utána a szabad gondolattól is.

Pontosan tudják, hogy szabad gondolat csak akkor tud születni, ha a tudás szabad, az iskola szabad, az egyetem szabad. Nem egyszerűen szakpolitikai, oktatáspolitikai konfliktusunk van a Fidesszel. A szabad iskola, szabad egyetem az a szabadságunkról szól

– mondta Dobrev Klára.

Azzal folytatta, hogy 2022 márciusában hősök általános sztrájkot hirdettek az ország minden egyes pontján. Azok a pedagógusok, akik pontosan tudják, hogy a jövőnk van az ő kezükben, tette hozzá.

Az ellenzék 12. pontja így szól: „magyar eurót!”

Dobrev Klára szerint azért is kell a magyar euró, hogy kisebb legyen az infláció, és hogy ne játszadozhassanak a forinttal, de leginkább azért, hogy hazánk, amely eddig pávatáncot járt, elköteleződjön az EU mellett, amely tudja garantálni a magyarok békéjét is.

Olyan polgárok vagyunk, akik pontosan tudjuk, hogy egy sokkal erősebb, sokkal összetartóbb, hatékonyabb Európát szeretnénk, amely tudja garantálni Magyarország biztonságát. Én európai egyesült államoknak hívom, de erős Európa kell nekünk

– mondta.

Április 3-án az a záródó kapu még résnyire nyitva van. Rajtunk múlik, hogy átmegyünk-e rajta és soha többé nem engedjük meg, hogy ezt ránk csapják. Április 3-án rajtunk múlik: Európa, most vagy soha – zárta szavait Dobrev Klára.

Az ellenzéki rendezvény után a DK EP-képviselője arról posztolt a Facebookon, hogy:

Az Európába vezető kapu most még résnyire nyitva van és április 3-án csak rajtunk múlik, hogy újra kitárjuk-e, vagy hagyjuk, hogy bezárják.  Április 3-án a tét: Európa most vagy soha!

loading...