Gréczy Zsolt a DK-ról: A hajdanán lesajnált párt ma a demokrata oldal legnagyobb, legerősebb, legszervezettebb ereje

Gréczy Zsolt listát írt.
Kép forrása: Gréczy Zsolt /Facebook

Gréczy Zsolt, a DK 10 születésnapján foglalta össze, mint mentek keresztül az elmúlt 10 évben. Hogyan lett a „hajdanán lesajnált pártból” ma a demokrata oldal legnagyobb, legerősebb, legszervezettebb ereje.

Gréczy Zsolt bejegyzése:

Amikor mi, pár tucatnyian megalapítottuk, lesajnálták, kiröhögtek minket. “Mit akar ez a bukott Gyurcsány? Nem látja, hogy vége van?” – mondták a nagyokosok. “Az egyszázalékos párt” – gúnyolódtak elemzőék.

Amikor az MSZP-ből kivált 10 képviselő, a szocialisták és a Fidesz együtt akadályozták meg, hogy frakciónk lehessen. 

2013-ban ki akartak hagyni az akkori összefogásból – rá egy évre nem is lett frakciónk. De rá egy hónapra közel 10 százalékot produkálva két képviselőt küldtünk Brüsszelbe. Ekkor derült ki, hogy amiben hiszünk, az életképes. 

2018-ban önállóan indulva született meg a DK országgyűlési frakciója. Rá egy évre 15 százalék fölötti eredménnyel már 4 képviselőnk jutott az Európai Parlamentbe.

Ha ma ránézünk önmagunkra, azt látjuk, hogy több száz önkormányzati képviselőnk van: köztük számos polgármester, alpolgármester. Mienk a legnagyobb budapesti frakció és a legnagyobb EP-küldöttség is – a Fideszen kívüli világban. Az előválasztás alapján kimondható, mienk lesz a legnagyobb frakció ezen az oldalon, reményeink szerint kormánypárti.

A hajdanán lesajnált párt ma a demokrata oldal legnagyobb, legerősebb, legszervezettebb ereje. Megkerülhetetlen ereje. 

Halálos jóbarátaink és legkedvesebb ellenségeink, persze ma is gyurcsányoznak, nehogy ki kelljen mondaniuk, hogy tévedtek: ma is pergőtűz alatt tartanak minket, de a vár mégis stabil és egyre erősebb. 

Bizony, “a Gyurcsány” megcsinálta. Büszkeség, hogy itt vagyok a legeleje óta, egy tagja ennek a fantasztikus csapatnak: tagokkal, szimpatizánsokkal, aktivistákkal. Boldog születésnapot, Demokratikus Koalíció!”

loading...