Orbán régi EU-s szövetségese is nekitámadt a Fidesznek a homofób törvény miatt

Kép forrása: MTI

Közleményt adott ki a Facebookon az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége, melyben Wendy Morton, a brit Külügy és Fejlesztési minisztérium államtitkára arról ír:

Aggódunk az LMBT+ közösséget diszkrimináló intézkedések miatt, amelyeket a magyar Országgyűlés által a múlt héten elfogadott törvény tartalmaz. Az Egyesült Királyság világszerte kiáll az LMBT+ közösség jogaiért, és szolidárisak vagyunk a magyarországi LMBT+ emberekkel”

A Brexit előtt Nagy-Britannia a Fidesz régi szövetségesének számított az EU-ban, de úgy tűnik, a régi barátok nem riadnak vissza akkor sem, ha meg kell védeni az emberi jogokat.

A brit nagykövetség mellett nagyon sok cég, szervezet, illetve politikus fogalmazott meg kritikát az orosz mintára megalkotott propagandatörvénnyel szemben. Ha ez nem lenne elég, az aggódó szavak és elítélő nyilatkozatok mellett gazdasági kár is éri Magyarországot:

a törvény a filmes produkciókra is hatással lehet. A Variety értesülései szerint akár 170 milliárd forint filmes bevételtől is eleshet az ország Orbánék miatt.

loading...