Vadai Ágnes: Orbán vegyen példát lengyel barátairól és ne mentegesse tovább a papi pedofíliát!

Vadai Ágnes pedofil vezetőt buktatna le
Kép forrása: MTI

A DK múlt héten nyújtotta be a valódi pedofiltörvényt, amely az egyházon belüli pedofil bűncselekmények felderítését tenné lehetővé. Az Orbán-kormány azonban tudomást sem vesz a javaslatról, folytatják azt a sumák, cinkos hallgatást, amelynek egyetlen nyertesei az egyházon belüli pedofil bűnelkövetők, elsőszámú vesztesei pedig azok a gyerekek, akik talán soha nem fogják feldolgozni az ellenük elkövetett szexuális bűncselekményeket.

Pedig lenne példa a cselekvésre még olyan országban is, amelyet nehezen lehetne liberális vagy baloldali fellegvárnak nevezni:

Lengyelország erősen katolikus ország, politikailag az egyetlen európai ország, amely közel áll az Orbán-rendszerhez, mégis képesek voltak arra, hogy közel 400 papról állapítsák meg legalább az alapos gyanút pedofil bűncselekményeket illetően.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy vegyen példát lengyel barátairól és ne mentegesse tovább a papi pedofíliát! Támogassák a DK törvényjavaslatát, amely többek között örökre eltiltaná a gyerekektől azokat, akik pedofil bűncselekményt követtek el, és amely egy átfogó, belső vizsgálat lefolytatására kötelezné a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, amelynek az eredményét nyilvánosságra kell hozniuk.

A keresztény értékek fontosságát sehol sem abban mérik, hogy hány, gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményt sikerül eltitkolni!

loading...