Országos demonstráció megszervezésére hatalmazta fel tagsága a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) vezetőit

Kép forrása: MTI

Országos demonstráció megszervezésére hatalmazta fel tagsága a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) vezetőit – írja a Népszava.

Az akcióra a nyáron kerülhet sor, a részletekről, arról, hogy pontosan hol, mikor és milyen formában tüntetnek, a területi elnökök gyűlése dönt hamarosan

– mondta a lapnak Balogh Zoltán a köztestület elnöke.

Kérdőíven mérték fel a tagság demonstrálási hajlandóságát, amit csaknem 10 ezren töltöttek ki. Kiderült, a válaszolók mintegy hatoda – 1623 dolgozó – tervezi, hogy még ebben az évben elhagyja a pályát. Balogh szerint ez alapján több ezer embert veszíthetnek el a betegellátásból, ha a teljes tagságra kivetítik a felmérést.

A cikk felidézi: a szakdolgozók bérének a rendezése elmaradt, miközben az orvosoké megtörtént. A fizetésemelésekkel kapcsolatos kérdéseikre választ egyelőre nem kaptak, úgy tudják, a Magyar Kórházszövetség most zajló kongresszusán Jenei Zoltán országos kórházi főigazgató bejelentette, hogy készítettek egy javaslatot a szakdolgozói jövedelmek rendezéséről. Mindezt eljuttatták a szakminisztériumhoz és a kormány vezetőihez is, de ennél több nem derült ki.

loading...