Teljesen elzárhatja az EU a pénzcsapokat a Fidesz melegellenes propagandatörvénye miatt – Lengyelországban már léptek hasonlót

Kép forrása: TASR/AP

Az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa rögtön emlékeztette a Fideszt: több lengyel település esett már el uniós támogatásoktól, miután kisebbség (LMBT)-mentes övezetnek nyilvánította magát. Így járhat most Magyarország az Orbán-kormány miatt.

Nemcsak a társadalom, a szakmai szervezetek és a jogvédők tiltakoznak, a Magyarországon működő német cégek körében is felháborodást keltett a kormánytöbbség és a Jobbik által elfogadott úgynevezett pedofiltörvény, amely összemossa a melegeket a pedofilokkal – írja a Népszava. A lap arról értesült, hogy több német nagyvállalat vezetése fontolgat lépéseket válaszképpen.

Egy német forrás szerint „Orbán Viktornak tudnia kell, hogy egy ilyen törvény ma mennyire kiveri a biztosítékot Németországban, nem csak a politikusok, de a gazdaság vezetőinek körében is.” A törvény elfogadása ronthatja a potenciális német beruházókban a Magyarország-képet.

Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa pedig megpendítette:

a Bizottság visszafoghatja a Magyarországnak járó támogatásokat, ha az Orbán-kormány utasítására valóban cenzúrázzák a homoszexualitással foglalkozó felvilágosító anyagokat

Dalli szerint nem jogosultak a pénzre azok a tagországok, amelyek nem védik meg az olyan értékeket, mint a demokrácia és az egyenlőség. Egyben emlékeztetett arra, hogy már több lengyel város elesett a szubvencióktól, miután LMBT-mentes övezetté nyilvánította magát.

loading...