Orbán Viktor túl messzire ment: német nagyvállalatok válaszlépéseket fontolgatnak a Fidesz új törvénye miatt

Kép forrása: MTI

Tovább dagad a botrány a Fidesz pedofilellenesből melegellenessé tett törvénye körül: a német nagypolitika után a gazdasági vezetők is kijelentették, hogy elfogadhatatlannak tartják a Fidesz homofób törvényét, válaszlépéseket fontolgatnak.

Az említett törvény egyik pontja korlátozná a nemváltoztatás vagy homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését, továbbá tilos lenne ilyen reklámokat elérhetővé tenni a 18 év alattiaknak. A korhatár besorolásra így reagált az RTL Klub:

a törvény miatt csak késő este, 18 éven felülieknek lehetne leadni például a Bridget Jones naplóját, a Billy Eliotot, a Philadelphiát vagy akár a Harry Potter bizonyos részeit, de ugyanígy tiltólistára kerülne a Modern család, a Jóbarátok, valamint a Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja is.

A Magyarországon működő német cégek körében is felháborodást keltett a törvény, amely összemossa a melegeket a pedofilokkal, több német multi vezetése fontolgat lépéseket válaszképpen – írja a Népszava. A lap egy német forrást idéz, aki szerint

„Orbán Viktornak tudnia kell, hogy egy ilyen törvény ma mennyire kiveri a biztosítékot Németországban, nem csak a politikusok, de a gazdaság vezetőinek körében is”.

Az új törvényt keményen kritizálta Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere is, de magyar cégek is figyelmeztettek arra, hogy egy ilyen kirekesztő törvény elriaszthatja a befektetőket és felgyorsíthatja a magyar fiatalok kivándorlását.

loading...