A Fidesz tönkretett egy országot: sorban szavazzák meg ma a törvényeiket, Fudan, orosz propagandatörvény, minden lesz, amit a nép nem akar

Kép forrása: MTI

157 igen és 1 nem szavazattal a parlament kormánypárti többsége és a Jobbik képviselői kedden megszavazták a különféle módosítókkal melegellenessé tett pedofiltörvényt. Az összes ellenzéki módosítót leszavazták. A jobbikon kívül minden ellenzéki párt bojkottálta a szavazást.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője május végén nyújtotta be az akkor még csak pedofília ellen szóló javaslatait. A tervezetben szerepel a név szerint kereshető pedofil-nyilvántartás, és a Btk. szigorítása gyermekpornográfia készítése esetén a jelenleg adható büntetések megemelésével és új minősített esetek bevezetésével. Bővülne az is, hogy milyen munkakörökből tiltanák ki az elkövetőket:

az összes olyan foglalkozástól, munkakörtől, ami valamilyen formában gyermekek sportolásával, szórakozási és szabadidős tevékenységével függ össze.

Mindezekkel az ellenzéki képviselők is alapvetően egyetértettek.

Június elején váratlanul több új javaslattal egészítették ki a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagot kormánypárti politikusok:

Megtiltanák például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

Hétfőn este több ezren tüntettek a Parlament előtt a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen, civil szervezetek szerint az egész nem más, mint orosz minta alapján indított frontális támadás a szólásszabadság és a gyermekjogok ellen.

Az ellenzék egy párt kivételével elutasítja a melegellenes módosítókat: a Jobbik előre jelezte, hogy kedden igennel szavaz, és majd a 2022-es győzelem esetén kiveszik a „témaidegen részeket”, míg a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd képviselői kijelentették, hogy bojkottálják a szavazást, ahogy a Momentumhoz csatlakozott független képviselők is.

loading...