Vállaljuk a sajtópert: olyat tett a hatóság, amiért azonnal meneszteni kell Péterfalvi Attilát!

Kép forrása: MTI

Nem igazán van kétségem afelől, hogy amit most nyíltan le fogok írni, a demokratikus országokban következményeket vonna maga után. Abban is egészen biztos vagyok, hogy a mi illiberális demokráciánkban is így lesz, de valószínűleg az Ellenszel.hu-t perelik majd be emiatt, nem pedig a felelősöket kérik számon.

Nagyon egyszerű a történet, két részből áll:

1, A Belügyminisztérium óriási hibát követett el, méghozzá gondatlanságból. Az állami használtautó-ellenőrző rendszert, a Jármű Szolgáltatási Platformot (JSZP) használók személyes adatai nyilvánosságra kerültek. Úgy, mint a név, születési hely és idő, lakcím, az autók eladóinak, vevőinek és a tanúknak az adatai.

A történtekhez hozzátartozik, hogy a Belügyminisztérium haladéktalanul gondoskodott a korrekcióról! Szankció, felelősségre vonás: nincs.

2, A DK védett, zárt weboldalát hackertámadás érte, vagyis elkövetők szándékosan törték fel azt, és szivárogtattak ki személyes adatokat a párt teljesen legálisan gyűjtött és kezelt adataiból. A történethez itt is hozzátartozik, hogy a párt haladéktalanul gondoskodott a probléma megoldásáról. A különbség csak annyi, hogy nem gondatlanságból szivárogtak ki az adatok, hanem szándékos támadás útján.

Szankció, felelősségre vonás: 11 millió forint adatvédelmi bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a Demokratikus Koalícióra. A támadóról nincs hír, vele nincs baja senkinek.

Vállalom, hogy ezért a mondatomért meghurcolnak, akár a sajtópert is, de mint magyar állampolgár, ezúton szólítom fel Dr. Péterfalvi Attila Andrást, a NaIH elnökét, hogy azonnali hatállyal mondjon le hivataláról! A hatóság nem korrekten járt el, a hackertámadás áldozatául esett pártot vaskos bírsággal sújtotta, míg a Belügyminisztérium önhibáját nem szankcionálta.

Mindez azt sejteti, hogy a NAIH elfogult a kormánypárttal szemben, és vasökölként csap le az ellenzékre, mint a hatalom kardja!

Ennél kevésbé szofisztikáltan is írhatom: Attila, húzz a közéletből!

Jabronka Richárd

loading...