Ekkora égést: Orbánék úgy adták elő, mintha az övék lenne, de most lebuktak a támogatással

Kép forrása: MTI

Február elején derült ki, hogy a kormány kamatmentes újraindítási gyorskölcsön címén is mentőövet dob a leginkább bajban lévő (mikro)vállalkozásoknak, melyek így egy 10 millió forintos hitelhez juthatnak. Az első tudnivalókat Orbán Viktor jelentette be az iparkamara hagyományos évnyitóján.

Az újabb gyorskölcsön részleteit a Magyar Közlöny legfrissebb száma taglalja. A Portfolio szúrt ki, hogy a közlöny szerint a lehívható pénzek

uniós forrásból jönnek.

A gazdasági lap így összegzi a tudnivalókat:

a gyorskölcsön nem állami kamattámogatású konstrukció lesz, hanem visszatérítendő EU-forrásból kialakított hiteltermék.

Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint. A programért a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea a felelős. (Az a Mager Andrea, aki a vagyonnyilatkozata szerint el van halmozva “ingyen” ingatlanokkal, és akinek volt férjét többmilliárdos németországi csalás miatt körözik.)

Kis emlékeztető:

Miközben a német hatóságok felgöngyölítették a hatalmas csalást, itthon Balogh Sándor még a FINA megrendezésére létrehozott Bp2017 Kft.-ben tevékenykedett gazdasági vezetőként. 2018 tavaszán derült ki az is, hogy Balogh több cége volt nejének, Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a nevén lévő lakásába volt bejegyezve éveken át.

Tényleg jó ötlet egy ilyen múlttal rendelkező emberre bízni 100 milliárd forint kiosztását?

Most kiderül az igazság, hazugságvizsgálóra kötnék Orbán Viktort!

loading...