Gyorsan kőbe véste Orbán: mostantól jöhet kínai vakcina is Magyarországra

Kép forrása: MTI

Az év első kormányinfóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy gyakorlatilag megegyeztek az egyik kínai gyártóval a vakcina-beszerzésről. Azóta már meg is jelent a kormányhatározat, ami lehetővé teszi a keleti vakcinák vásárlását is.

A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által szignózott határozat szerint

a kormány egyetért azzal, hogy szükséges az EU által kezdeményezett, centralizált COVID-19 oltóanyag-beszerzés keretén túl a magyar emberek egészségének megvédése érdekében a lehető legnagyobb mennyiségű biztonságos oltóanyag beszerzése.

Továbbá “a rendkívüli keresleti és kínálati viszonyok között célként a biztonságos oltóanyagok minél gyorsabb beszerezését jelöli meg“.

A beszerzést szolgáló intézkedéseket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell megtennie, Varga Mihály pénzügyminiszter feladata pedig a szükséges pénz rendelkezésre bocsátása az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alapból.

Pár hete még azt gondoltuk, hogy a kormány a magyar emberek akarata szerint jár el, és nem hozatnak keleti vakcinákat, de most már világos:

az Orbán-kormányt nem érdekli a magyar emberek véleménye. 

loading...