Deutsch Tamás mostantól egy senki az Európai Néppártban – ez lesz a Fidesz sorsa is

Kép forrása: MTI

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról — közölte a Népszavával az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportjának szóvivője.

A fideszes EP-képviselő mostanáig az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának egyik alelnöke volt. Mivel a posztra a szakbizottság választotta meg, le kellett mondania, hogy megfeleljen a néppárti csoport által szabott feltételeknek.

A képviselő szerzőként jegyzi azt a parlamenti jelentést, amely az Európai Unió csalásellenes programjáról szól, és amelyről éppen ma délután szavaz a költségvetési ellenőrző bizottság. Az EPP-frakció döntése következtében Deutsch ezentúl nem vállalhat előadói vagy árnyék-előadói megbízatást a politikai csoport nevében, és nem kap felszólalási időt sem a plenáris vitákban. 

A néppárti frakció tagjai ülésükön egy nyilatkozatot is elfogadtak, amelyben elítélték a magyar politikus gestapózó nyilatkozatát, és leszögezték, hogy

a pártcsoportból való eltávolítására vonatkozó kezdeményezés nem kerül le a napirendről. Emellett felszólították az EPP-t, hogy mihelyst az egészségügyi körülmények megengedik, haladéktalanul döntsön a Fidesz tagságáról.

Egy módon kerülheti el Orbán Ceausescu sorsát – megdöbbentő kijelentést tett a Kossuth-díjas magyar író

loading...