Megszületett a Fidesz bosszú-hadjáratának legaljasabb döntése: a gyerekektől vesznek el

Kép forrása: MTI

A józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz – állítja Pikó András, a kerület polgármestere.

Az ellenzéki városvezető arról számolt be nem sokkal ezelőtt, hogy tegnap kapott egy levelet Szabó Tünde sportért felelő államtitkártól, amiben az áll, hogy

megváltoztatta nyári döntését és mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő módosításhoz és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelez március 1-i határidővel.

Pikó szerint olyan szintre érkeztünk Kocsis Máté bosszú-hadjáratában, ami példa nélküli a Fidesz országlásában is. Ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek.

A káptalanfüredi gyermektábor ügye a NER korrupcióval átitatott „fejlesztéspolitikájának” állatorvosi lova.

Az új önkormányzati vezetést egyetlen cél vezeti: minél hamarabb befejezni a beruházást, hogy több mint 6 év után végre ismét a Balaton mellett, a saját üdülőnkben nyaraljanak a gyerekeink, ahogy az a hatvanas évek óta, a fideszes dúlást megelőzően minden nyáron megtörtént. Ezért, a kivitelezést bonyolító állami céggel közösen dolgoztunk a terveknek a szűkössé vált pénzügyi keretek közé szorításán és kértük az átadási határidő meghosszabbítását egy évvel – írja Pikó.

A polgármester hozzáteszi: folyamatos egyeztetésben voltunk az elmúlt évben minden állami szereplővel, a tervek módosításáról minden érintett tudott és egyetértett vele, és ezt írásba is adta. Már csak a határidő módosításának formalitása maradt hátra és akkor 2022 tavaszán átadhattuk volna a gyermeküdülőnket, melyben jövő nyáron végre ismét a józsefvárosi gyerekek pihenhettek volna.

Itt lép közbe a Fidesz bosszúja, ezt próbálja most meg ellehetetleníteni a kormány döntése

Miközben a kormány tehát azt várta tőlünk, hogy amit az oligarchák közti csaták, és az előző vezetés tehetetlensége miatt majd’ fél évtizeden át, többször elmulasztottak, azt fél év alatt hozzuk be, aközben egyre biztosabb vagyok benne: soha nem volt céljuk gyermektábor építése. A mi célunk az évek óta húzódó projekt megmentése, költségcsökkentés, a gyermektábori funkció megvalósítása volt. Ez az, ami a kormány számára elképzelhetetlen: hiszen az emberek szolgálata soha nem is volt céljuk. Oligarchákat kitömni – igen, túlárazott kézilabdacsarnokot építeni haveroknak – igen, eszetlen fakivágást rendezni – igen, de gyermektábort építeni – soha.

Kocsis Máténak és Sára Botondnak tudnia kell: túlmentek egy határon. El a kezekkel a józsefvárosi gyerekektől!

Várom és elvárom a Fidesz volt kerületi polgármestereinek és a kerület egyéni országgyűlési képviselőjének magyarázatát és azokat a konkrét lépéseket, amiket tenni terveznek az általuk előidézett helyzet kezelésére és megoldására. Válaszokkal tartoznak nem csak nekem, hanem józsefvárosi szülőknek. Tudják, hol találnak – zárja a sorait a polgármester.

loading...