Svájcban készülnek meglépni: nem mehet majd bárhova, akit nem oltottak be – bevezetik nálunk is?

Kép forrása: AFP

Sokan találgatják, mi történik majd a tömeges oltások után. Kell-e maszkot viselniük a beoltottaknak, kapnak-e engedményeket? Svájcban úgy tűnik, a sport az első lépcső. Mi jön utána?

A svájci labdarúgók szakszervezete (SAFP) szerint nem csak a labdarúgók, a szakemberek és a stadionokban dolgozók számára kellene kötelezően előírni a koronavírus elleni vakcina használatát, hanem a nézőktől is.

A SAFP szerdai közleményében kiemelte, a mostani helyzetben úgy tartja helyesnek, ha a szurkolók is arányosan kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből azzal, hogy a szereplőkhöz hasonlóan beoltatják magukat.

Hozzátették, tudomásul veszik, hogy vannak nézők, akiknek ez nem áll szándékukban, nekik viszont így továbbra is maradnának a televíziós közvetítések, egészen addig, amíg a helyi járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy mindenfajta korlátozásoktól és előírásoktól mentesen lehessen kilátogatni a stadionokba.

Svájcban az első és a másodosztály küzdelmei is zárt kapuk mögött zajlanak – miként Európa legnagyobb részében -, a nézők beengedése az érintett klubok számára is rendkívül fontos kérdés.

(MTI/Ellenszel.hu)

loading...