Rossz hírt kapott Deutsch Tamás: december 9-én úgy kivághatják, hogy a lába sem éri a földet

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

Tegnap számolt be arról a Népszava, hogy a fideszes Deutsch Tamás kizárását kezdeményező aláírásgyűjtés kezdődött az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában. Ma már arról írnak, hogy már a jövő héten kizárhatják a Fidesz EP-képviselőjét a Néppártból.

Ma délben megérkezett Manfred Weber frakcióvezető és Simon Busutil frakció főtitkár elektromos postaládájába az a levél, amelyben az Európai Néppárt 30 tagja kezdeményezi Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kizárását a politikai csoportból. A szignálók között vannak dán, finn, lengyel, luxemburgi, német, osztrák, szlovák képviselők. Az aláírók azt szeretnék, ha a szavazásra már december 9-ikén sor kerülne.

A szabályok szerint nemzeti delegációkat nem lehet kizárni, de egyéni frakciótagokat igen. Az előírások azt nem szabják meg, hogy hány képviselőnek kell indítványoznia az eljárást. Az EPP politikai csoportjának 182 tagja van. 

Azért kezdeményezik Deutsch Tamás kizárását a Néppártból, mert döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait. Felidézik, hogy

Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését.

Azért példálózott ezzel a fideszes politikus, mert Weber újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média.

Már nem csak az EU miatt fájhat Orbán feje: a NATO is megunta a Fidesz-kormány aljas játékait

loading...