Járvány: Gulyás Gergely speciális karácsonyi szabályokat, és a határzár enyhítését lengette be

Kép forrása: MTI

A koronavírus-járvány várható magyarországi tetőzéséről, és a karácsonyról beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az ATV tudósítása szerint miniszteri meghallgatásán azt mondta

A járvány második hullámának tetőzésére számtalan matematikai és virológiai képlet van. (…) az egyik oldalon december 2-a, míg a másik a másik oldalon január vége.

Hozzátette: a három héttel ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedések eredményét most lehet majd látni.

Mint mondta, a kormány már a szerdai ülésén foglalkozik a karácsonyi járványügyi szabályokkal. Ha nem tudnak döntést hozni, akkor a következő kormányülésen, december 9-én már lesznek világos szabályok karácsonyra, attól függően, hogy a szakemberek mennyire tudják előre jelezni a járványhelyzet alakulását.

Gulyás véleménye szerint a karácsonyi időszakra speciális szabályokat kell hozni. Úgy fogalmazott:

Jó lenne, ha ez a találkozásokat is érintené. Nem lesz olyan a karácsony, mint az eddigiek voltak. De a találkozásokat nyilván a családok között talán valamivel szélesebb körben is érdemes néhány napra lehetővé tenni.

Hozzátette, a külföldről történő beutazás kérdését is meg kell fontolni, mert nagyon sokan karácsonyra szeretnének hazajönni, még ha ennek számtalan veszélye is van.

Orbán szembeköpte a Fidesz elmúlt 10 évét, és ezzel a németeket is magára haragíthatja

loading...