Bajnai Gordon nem sűrűn szólal meg, de Demeter Szilárd nála is kiverte a biztosítékot

Kép forrása: MTI

Orbán Viktornak szóló nyílt üzenetet tett közzé Facebook-oldalán Bajnai Gordon Demeter Szilárd szombaton megjelent véleménycikke után. A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója arról írt, hogy „Európa Soros György gázkamrája”, maga Soros pedig „a liberális Führer”, akit a „liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint Hitlert a sajátjai”.

Bajnai azt írta:

Amennyiben Demeter Szilárd még hétfőn is az Ön kormányának tisztviselője, akkor ezt a nyilatkozatot nyilván mi magyarok, és az egész világ a magyar kormány álláspontjának tekinti majd. Ha így lesz, én – sokakkal együtt – Ön helyett is szégyenkezni fogok hazám és a magyarok nevében.

Ne legyen így.

A DK azt szeretné, ha Demeter Szilárd “ma estére munkanélküli legyen”. Molnár Csaba, a párt alelnöke közleményt adott ki, amely szerint

a múzeumigazgató „megbocsájthatatlan és visszavonhatatlan mondatokat engedett meg magának, amely után nincs többé helye a közéletben”. Írásában milliók halálát relativizálta, „olcsó politikai sárdobálásra használva az emberi történelem legnagyobb népirtását és a XX. század legnagyobb tragédiáját”.

Hozzátette: nem követelik Demeter kirúgását, „mert ennek természetesnek és magától értetődőnek kell lennie még az orbáni Magyarországon is. Egy ilyen embernek semmi keresnivalója sincs a közéletben, nem csak egy európai országban, hanem bárhol a világon.

“Ha ez nem történik meg ma estig, akkor az azt jelenti, hogy ezek a szavak Orbán Viktor száját is elhagyhatták volna, és a miniszterelnök közösséget vállal a vállalhatatlannal”.

A Fidesz ezúttal túllőtt a célon: felszólalt Demeter ellen a Mazsihisz, Izrael, az Amerikai Zsidó Bizottság és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is.

Orbán Viktor gusztustalan módon használta fel Balázs Fecó halálát

loading...