Soha nem alázták meg így a magyar családokat: nem fogod elhinni, mit küld Orbán a határon túliaknak

Kép forrása: Máthé Zoltán/MTI

Idén is folytatódik az a program, amelyet 2018-ban indítottak el és terjesztettek ki külhoni magyar kisgyermekes családok támogatására is – mondta Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

Az ajándékcsomagokat azok a külhoni magyar családok igényelhették, akiknél újszülött érkezett 2019-ben vagy 2020-ban. A csomag babatakarót, textilpelenkát, rágható könyvet és babapárnát tartalmaz.

Az államtitkár közölte, hogy a tavalyi 6600 után, idén már 10 ezer csomagot osztanak szét a határon túli magyar kisgyermekes családok között.

Nagyon jól járnak a határon túli magyarok, mert megkapják attól a kormánytól a születési csomagokat, ahova adóznak, és megkapják Orbántól a “krumplicsomagot” (nevezzük így, hiszen szavazatot vásárolnak vele.)

Lehet, hogy nem leszünk túl népszerűek ezzel, de azért megkérdeznénk a Fidesz-kormányt, hogy nem inkább az itthoni családokat és a járvány miatt munka nélkül maradt embereket kellene segíteniük a külföldön életvitelszerűen élő magyarok helyett? Ők kapnak a román-szlovák-osztrák államtól, miért kapjanak tőlünk is?

Orbán Viktor gusztustalan módon használta fel Balázs Fecó halálát

loading...