Kövér László elkotyogta magát a járványügyi szigorításokkal kapcsolatban

Kép forrása: MTI

Videómegbeszélés keretében tájékoztatta egymást a magyar és az osztrák járványügyi helyzetről Kövér László, az Országgyűlés elnöke és kollégája, Wolfgang Sobotkával – közölte az MTI-vel Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.

A közlemény szerint az egyórás egyeztetésen, amelyet az osztrák Nemzeti Tanács elnöke kezdeményezett, szó volt

  • a jelenlegi korlátozó intézkedésekről,
  • a járvány következményeinek gazdasági kezeléséről,
  • az idei és a jövő évi magyar és osztrák költségvetés helyzetéről,
  • az oltóanyaggal kapcsolatos várakozásokról,
  • valamint a járványkezelés következő időszakban tervezett lépéseiről.

Wolfgang Sobotka elmondta, hogy Ausztriában a jelenlegi szigorítások enyhítésével számolnak, amire a karácsonyi ünnepekig lépésről lépésre kerül sor,

Kövér László pedig arról tájékoztatta kollégáját, hogy Magyarországon a jelenlegi helyzet ismeretében nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig, inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a magyar kormányzat intézkedései.

A beszélgetés második részében a felek a politikai iszlám európai keresztény civilizációra gyakorolt hatásáról, valamint a menekültügyi és migrációs kérdésekről beszéltek.

A parlamenti elnökök megvitatták az Európai Unió következő többéves pénzügyi keretével és a helyreállítási alappal összefüggő magyar vétó hátterét is. Kövér László hangsúlyozta, hogy az Európai Tanács júliusi ülése kijelölte a tárgyalások keretét, amelyet sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament nem írhat felül, mert az állam- és kormányfők határozták meg a kompromisszumot, és az európai szuverén államok vezetőinek megegyezésén semmilyen uniós intézmény nem léphet túl.

Kösz, Orbán: Németországban már hányingerkeltő, “hülye magyarok” nélküli EU-ról beszélnek

loading...