Nem semmi: Visszaszólt a kormánynak George Clooney – durván szétszedte a hazug Orbán-rezsimet

George Clooney korábban egy YouTube-ra feltöltött interjúban beszélt legújabb filmjéről, karrierje legemlékezetesebb szerepeiről, a beszélgetés végén pedig szóba kerül a The Midnight Sky című film, és a magyar miniszterelnök is. Clooney akkor azt mondta,

a film hangulatát meghatározta, hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte: nézed meg Bolsonarot Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon.

A világsztár szavaira ráugrott a kormányközeli sajtó:

foglalkozott vele a közmédia, a Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig közleményt adott ki, Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője pedig a kommentek között őrjöngött. A kormányzati kommunikáció központi eleme itt is Soros volt.

A kormánymédia szerint Clooney azért támadta a miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és családjával, sőt, szerintük a sztárt „a befolyásuk alatt tartják Sorosék”.

A világsztár reagált a visszataszító vádakra, közleményben szedte szét Orbán hazug rendszerét

Clooney hétfőn közleményben reagált a kormányzati megnyilatkozásokra, és kitért arra is, milyennek látta, látja Magyarországot. A Telexhez is eljutott szöveg magyar fordítása szerint

a színész nem számít arra, hogy a válaszát a magyar híroldalak nagy része lehozza, „mert azokat az orbáni rezsim vagy közeli szövetségeseik tulajdonolják és működtetik”.

Leírta, hogy Soros Györggyel és a fiával, Alexszel is csupán egy-egy alkalommal találkozott, az előbbivel egy, a menekültválságról szóló ENSZ-értekezleten, az utóbbival pedig egy davosi rendezvényen.

Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.”

Clooney ezután arról írt, hogy a Soros család azzal, hogy oktatást és jogsegélyt finanszíroz a szegényeknek és a menedékkérőknek, hatalmas jót tesz a világnak. És megemítette azt is, hogy Orbán is Soros pénzén tanult Nagy-Britanniában.

Ami korábbi megjegyzéseimet illeti, szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat.”

A színész felidézte, hogy először a nyolcvanas, következőleg pedig a kétezres évek elején járt Magyarországon. „Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt” – fűzte hozzá.

Ami azt illeti, azt mi is nagyon várjuk.. Majd 2022-ben!

loading...