Kösz, Orbán: Németországban már hányingerkeltő, “hülye magyarok” nélküli EU-ról beszélnek

Az egyik német közszolgálati csatorna, a ZDF szatirikus politikai műsorában az uniós költségvetés magyar és lengyel vétója volt terítéken november 20-án, szúrta ki a Telex.

Akik végignézték az adást, azok bizony nagyon durva kifejezéseket, szófordulatokat hallhattak a magyar és lengyel illiberálisoknak címezve.

Heute Show-ban a műsorvezető azt kérdezte a stúdióból a brüsszeli tudósítót játszó kollégájától, hogy képesek-e a demokráciák közösen és összefogva fennmaradni.

Az álriporter kacagva azt mondja: nem, semmi esélyünk, mivel az unió még a legnagyobb szükségben sem képes összetartani. Kidolgoztak egy EU-s költségvetést, ami tartalmazza a koronavírus által leginkább sújtott Olaszország és Spanyolország sürgős pénzügyi megsegítését is. Mindenki fellélegzik, mire Magyarország és Lengyelország azzal fenyegetőzik, hogy a jogállamisági feltétel miatt blokkolni fogják az 1,8 milliárd eurós pénzügyi csomagot – hangzik el a műsorban.

Felfoghatatlan! – kiáltja a brüsszeli tudósítót játszó színész, aki Orbán Viktort ezután “füles gulyásnak” nevezi, aki “megvétózza a jogállamisági záradékot, és ezzel elismeri, hogy Magyarország nem jogállam”. 

(A füles gulyás durva német kifejezés, a Telex cikke szerint idiótát, hülyét, barmot jelent.)

És mit szól ehhez az EU?

– kérdezi a stúdióból a műsorvezető.

Az álriporter így felel: “Na vajon mit? Ostoba pofát vágnak.” Majd elmeséli, hogy az egyik esti videós konferencián a többi tagállam vezetője udvariasan rákérdezett a zsarolóknál, hogy nem lennének-e szívesek abbahagyni a zsarolást, mire a zsarolók azt válaszolták: “nem, semmi kedvünk hozzá”.

Ezután bevágták Angela Merkel egy rövid nyilatkozatát, aki a tárgyalásokról annyit mondott: “ennyi lett volna nagyjából a mai vita, nagyon érdekes volt”. A riporter szerint érdekes legfeljebb az, ha egy kolibri hátrafelé repül, vagy ha egy vombat ürüléke kocka alakú, de

az, amit Varsó és Budapest csinál az EU-val, az egyszerűen csak hányingerkeltő.

Az riporter ezután azzal folytatja, hogy Magyarországon megfélemlítik a kritikus médiát, Lengyelországban megszüntetik a független bíróságokat és a terhességmegszakítás jogát. Mindezt az EU kellős közepén.

“Nem kéne inkább engednünk nekik? Ez eddig mindig bevált”

– kérdezi a stúdióból a műsorvezető. A riporter ezután egy egyszerű javaslatot tesz a helyzet megoldására.

A lisszaboni szerződés 50. cikkelyének első mondata alapján a tagállamok bármelyike határozhat úgy, hogy kilép az Unióból. A javaslat tehát a következő:

minden európai tagország vezetője találkozzon Magyarország és Lengyelország kivételével, és közösen mondják ki, hogy kilépnek az EU-ból. Egy perccel később hivatalosan megszűnik az EU, majd ugyanezen országok – Magyarország és Lengyelország nélkül természetesen – hirdessék ki az új uniót.

Az új közösség neve EUODBUUP legyen, ami magyarra lefordítva annyit jelent:

Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Unió.

A riporter szerint ezzel meg is lehet takarítani évente 17 milliárd eurót, ennyi pénzt kapnak ugyanis a lengyelek és a magyarok. Ebből 15 milliárdot kapnának közvetlenül az olaszok és a spanyolok, a maradékból meg fűtőgombákat vásárolnának vagy bármit, mert minden jobb befektetés, mintha a lengyeleknek vagy a magyaroknak adnák ezt a pénzt.

Az álriporter ezután elővesz egy uniós zászlót és egy ollót, majd kivág róla két csillagot. A teljes műsor itt látható, magyar felirattal ezen a linken nézhető meg.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a durva kifejezések, a beszólások nem a magyar emberek, nem a magyar nép ellen csendülnek fel. Csakis Orbán Viktort és enyveskezű sleppjét gúnyolják, fenyegetik Nyugaton. Ha nem építették volna le a demokráciát, most nem kellene attól tartanunk, hogy egy forint támogatást sem ad nekünk az Európai Unió!

KÖSZ, ORBÁN!

loading...