Szégyen: Szörényi Levente páros lábbal szállt bele Bródyba

Kép forrása: Bródy János Facebook-oldala

Szörényi Levente interjút adott a Mandinernek, amiben azt mondta, nemzedékek óta probléma, hogy az SZFE nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából. Szerinte ezért még irritálóbb az a gőg, ami a tiltakozókat fűti: Ha nem az ő kezükben van az uralom, akkor mindenre képesek lenni.

A zeneszerző az SZFE körül kialakult botrányt egyszerűen

„az 1990-es, SZDSZ-es taxisblokádhoz” hasonlítja, és szégyelli, hogy Bródy János is beállt a sorba, amikor felvonulási indulót írt a barikádozó hallgatóknak. „Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni” mondja Szörényi, sőt szerinte azzal zenésztársa eddig nem látott mélységekbe „pengette le magát”.

A „szabad ország, szabad egyetem” jegyében tüntető hallgatóknak írt csasztuskájával szégyent hozott magára és közös életművük jó részére, beleértve az István, a királyt – tette hozzá.

Bródy János a hvg.hu-n keresztül reagált. Azt mondta:

“Nem értem, mi történt Leventével, mert amikor egy hónapja az István, a király operai bemutatóján az Erkel Színházban együtt voltunk, még semmi baja nem volt.”

A HVG által szelezett cikkben Szörényi a világpolitikai nézeteit is megosztotta, így szóba került az amerikai elnökválasztás is. Amerika térdre kényszerítését meglepőnek tartja a zenész, szerinte ugyanis ez történik a szemünk láttára.

„Kennedy meggyilkolásával kezdődött, mert megpróbált belenyúlni a deep state dolgaiba. Trumpot, aki ellen négy éven át hőzöngött a világmédia fősodra, már le se kell lőni, szavazástechnikai trükkökkel kiszorítják”

– mondta.

Hozzátette: a kelet-európai bolsevizmus áttette a székhelyét nyugatra, és Amerikában már győzni látszik, míg itthon az Orbánt mindenáron eltakarítani kívánók SZDSZ-módra kiáltoznak nyugati „segítségért.”

Hiába voltak szerzőtársak, ezt tette a politika Szörényivel. Szégyen és szomorúság.

loading...