Egyetlen fideszes képviselő volt, aki szembement a hazugságáradattal: világosan elmondta, mi van a közmédiával

Kép forrása: MTI

Kitelepült a Telex a Képviselői Irodaház elé, ahol rövid interjúkat készítettek kormánypárti politikusokkal. Egyikőjük kimondta az igazságot.

A portál interjúztatásának apropója a Szabad Európa által megszerzett hangfelvétel volt. A köztévé egyik értekezletén Bende Balázs vezető szerkesztő arról beszélt a külpolitikai rovat munkatársainak, hogy

A következő a szituáció. Mindenki tisztában van vele, hogy május végén európai parlamenti választások vannak, és biztos vagyok benne, hogy senkit nem ér váratlanul, ha azt mondom, hogy bizony ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják. Ha ez a kijelentés valakit váratlanul ér, az most menjen haza.

Ezek után volt pofájuk a következőket mondani a Telexnek:

  • Nacsa Lőrinc szerint a közmédia pártatlanul tudósít.
  • Szatmáry Kristóf szerint a közmédia korrekt. Ő szokta hallani a híradóban az ellenzék véleményét is.
  • Böröcz László egy kérdéssel intézte el: Miért lenne kormánypárti a közmédia?

Halász Jánostól azt kérdezték, hogy elégségesen fideszes-e a közmédia? A képviselő azt válaszolta, hogy nem érti a kérdést, mivel

nem fideszes, ez egy közmédia. Egy független hely. (…) Ne a hangfelvételt nézze, hanem a hírműsorokat! Objektív, független. Majdnem csak az ellenzéket láttam itt hétvégén is.

Kerényi János képviselő azonban teljesen másképp látja a helyzetet: szerinte a közmédia

elég kormánypárti. Ugyanolyan, mint amikor a baloldal volt hatalmon. Annyira elfogult körülbelül. (…) Ez minden országban így van: a közmédia az kormánypárti, onnan kapja az elemózsiát, világos hogy odahúz.

Korai előrejelző rendszer: mindenhol jelen van a vírus, több városban várható a fertőzöttek számának emelkedése

loading...