Juszt László: miért volt szükség arra, hogy a kormány lehülyézze az orvosokat egy ilyen veszélyhelyzetben?

Most, – s éppen egy ilyen vészhelyzetben – miért volt szükség arra, hogy a kormány lehülyézze az orvosokat? – teszi fel a jogos kérdést Juszt László.

A népszerű újságíró emlékeztet:

A Magyar Orvosi Kamara 7739 kamarai tagja nyilvánított véleményt három nap alatt az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről. Ennek alapján a magyar orvosok 77 százaléka a jelenlegi formájában nem írja alá az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést, 40 százalékuk pedig emiatt akár otthagyná a közellátást is.

A minisztérium ma is arra hivatkozik, hogy “A Magyar Orvosi Kamara javaslatát fogadta el a Kormány”, miközben a MOK csak a béremelésben állapodott meg a kormánnyal, a feltételekről a szervezet is csak a törvényjavaslat nyilvánosságra kerülésével értesült!

A minisztérium az elégedetlenség felelőseit megnevezte:

“Az ellenzék és a sajtó hibája, hogy az orvostársadalom háromnegyede elutasítja az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt… Az orvostársadalom egy részének bizonytalansága abból fakad, hogy az ellenzék és egyes médiumok tudatosan félremagyarázták a törvényt.”

Szóval miért kell annyira hülyének nézni azokat a diplomás embereket, akikre egyébként az életünket bízzuk, hogy nem tudják eldönteni, hogy nekik mi a jó, s ehelyett inkább az újságokban megjelent írásokra hagyatkoznak?

Szinte kínai szigort vezet be a kormány, kötelező lesz telepítenünk a telefonra a rendőrségi arcfelismerő szoftvert

loading...