Kövér László megfellebbezhetetlen igazságokról, gyilkos liberális hazugságokról beszélt, az ellenzéket pedig “társadalmi zaccnak” nevezte

Kép forrása: MTI/EPA

Tisza István szobrának felavatása után Kövér László a szon.hu nevű portálnak “megfellebezhetetlen igazságokról” beszélt. A házelnök ismét azt fejtegette, hogy tele kellene szülni a hazát:

“Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik. Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn”

– mondta Cégénydányádon.

Kövér a fiataloknak is üzent. Mint mondta: “a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, s ez a legnagyobb veszély”, illetve: “nem a nyelvük, hanem a gondolkodásuk, értékrendjük zavarodik össze”.

Kövér szerint “ki kell mondjuk azt, hogy gyilkos hazugság, amit a liberálisok harminc éve erőltetnek a közoktatás értéksemlegességéről. A közoktatás kultúrát közvetít, azaz értéket, s hogy mi az érték, azt a közösség dönti el. Ezt nem kell kitalálnia minden egyes új generációnak, hanem egyszerűen tudomásul kell venni, hogy élni és főleg túlélni csak úgy lehet, hogy az elődeink örökségét visszük tovább”.

Az ellenzéknek is üzent, ismét kitagadva őket a nemzetből azt mondta:

“Sajnos, minden országban, minden korban megvolt a társadalomban az a „zacc”, amit a választók nem engedtek a közéletbe, a hatalomba főleg nem, ám ha valamilyen felfordulás nyomán mégis oda került – lásd 1918–1919-et –, abból nemzeti sorstragédia lett.

Ezek a parlamenti képviselők a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert”.

A hanyatló Nyugatnak azt üzente, hogy “hosszú ideig hittünk abban, hogy Közép-Európának fel kell zárkóznia Nyugat-Európához, mert egyfajta „relatív, történelmi elmaradottság” jellemzi a térségünket. Az eltelt harminc évben aztán a „fejlett Nyugat” felől egy sor abnormalitással szembesültünk, s nyilvánvalóvá vált, hogy mások vagyunk”.

Gyanús: épp a Kossuth téren nincs térerő, mutatjuk, hogy miért

loading...