Komáromi: Nem kizárt, hogy végül teljes lezárás lesz

Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa az ATV Start című műsorában egyetértett Novák Hunor gyermekorvossal abban, hogy az állam indokoltan „foglalta le” a négykomponensű influenzaoltást, hogy azt kismamák és három év alatti gyerekek körében ossza szét.

Azzal kapcsolatban már sokkal kritikusabb volt, hogy a kormány úgy biztat mindenkit az influenzaoltás beadására, hogy nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges mennyiségű oltóanyag. Hozzátette: amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy mindenki, aki igényli, megkapja a vakcinát, már késő volt, hiszen a vakcinák gyártása befejeződött, így nem lehet pótolni a hiányzó mennyiséget.

Komáromi Zoltán szerint egy normális ország normális egészségügye nem így működik. A DK egészségpolitikusa kifogásolta, hogy a problémát rátolják a háziorvosra, a gyógyszerészre.

Arra reagálva, hogy Kásler Miklós elrendelte: a COVID-járvány miatt 30 százalékra kell növelni a szabad ágykapacitásokat, Komáromi Zoltán szerint elhibázott stratégia kórházban kezelni a járványt.

A járványt úgy lehetett volna megfogni, hogy tömeges teszteléssel kiszűrik a tüneteket nem mutató fertőzötteket.

Komáromi Zoltán megerősítette pártja álláspontját, amely szerint az ország lezárásának alternatívája a tömeges tesztelés lenne. Ezzel szemben szerinte a kormány bedobta a gyeplőt a lovak közé, és nem tartja kizártnak, hogy a járványt végül 2 hetes teljes lezárással kell majd megfékezni.​

loading...