Szlávik János és Győrfi Pál pénzt csinálnak a járványból: a Barátok Közt Andrásával hakniznak

MTI Fotó: Máthé Zoltán

R. Kárpáti Péter és csapa aláírással elküldött levelet kapott több magyar településvezető is az elmúlt időszakban, amiben azt írják:

“Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

Elnézését kérem, ha levelemmel zavarom, ám egy olyan – járványhelyzet tekintetében rendhagyó – előadásra hívom fel figyelmét, mely XXX lakosságának hiteles tájékoztatásában fontos lehet! A hírek közötti eligazodásban nagy segítség lehet Dr. Szlávik János, infektológus főorvos, az Operatív Törzs tagjának előadása!“.

A levéllel kapcsolatban egy Pest megyei polgármester a 444-nek elmesélte: miután megkapta a levelet, érdekesnek találta a lehetőséget, hogy személyesen a védekezés egyik arca, az Operatív Törzs tagja, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa tájékoztassa a járványról települése lakosságát, így megkérte a művelődési ház vezetőjét, hogy szervezzék le a dolgot.

A “dolog” egy hatvan perces program, aminek a végén még a közönség is tehet fel kérdéseket a főorvosnak. Vagy nem a főorvosnak, ugyanis az előadás leegyeztetése közben kiderült, hogy Szláviknak november elejéig betelt a naptára, de az előadást rendező cég képviselője erre is talált megoldást:

ha a megrendelő település korábban szeretne vírusügyi előadást, akkor választhatja Győrfi Pált, a mentőszolgálat szóvivőjét, vagy Papp Lajos szívsebész professzort.

A polgármester akkor lepődött meg igazán, amikor megtudta a részleteket:

Szlávik (vagy Győrfi, esetleg Papp) egyórás előadása, a Barátok Közt egykori színésze, R. Kárpáti Péter műsorvezetésével ugyanis 290 ezer forint plusz áfába, vagyis 368 ezer 300 forintba kerül. Ezt persze nyilvánvalóan nem mind Szlávik kapja meg. 

Az egészet szervező céget, a RebekArtot R. Kárpáti lányáról, Kárpáti Rebeka színész-modellről nevezték el, azt ő alapította és évekig ő volt az ügyvezetője is.

loading...