Végre megtudták a fideszesek is, mi van a betiltott könyvben: a DK tökös képviselője egy egész mesét eléjük tárt

Könnyű szajkózni, hogy a gyerekeink fejlődésében problémát okoz, ha toleranciára neveljük őket. Félünk egy könyvtől, amit egyáltalán nem ismerünk, csak annyit tudunk róla, hogy egy figyeleméhes, frusztrált politikus ledarálta azt.

Sebián-Petrovszki László parlamenti képviselő és a DK pártigazgatója felolvasott egy történetet az országgyűlésben “Meseország mindenkié” című könyvből, amely egy boldogtalan királyfiról szól, mesebeli elemekkel és modern áthallásokkal. A sztori nagyon kedves, szelíd és élvezetes, a levezető elnök mégis úgy gondolta, hogy a mese magyarázatakor elnémítja a képviselőt.

A szó megvonásakor a DK-s politikus épp arról beszélt, hogy a támadások nem a könyv és a benne lévő mesék ellen szólnak, hanem a nyitott, toleráns társadalmat bírálják.

Miféle kormány az, amelyik azért küzd, hogy ne legyünk senkivel elfogadók, és még abba is belefojtja a szót, aki ezt kritizálni meri? Ez a Fidesz szegénységi bizonyítványa. Az viszont dicséretes, hogy van Magyarországon legalább egy olyan képviselő, aki volt olyan merész, hogy a parlamentben felolvassa ezt a mesét!

Köszönjük Sebián-Petrovszki Lászlónak, minden toleráns magyar nevében!

loading...