Szégyen: Lukasenka módszereivel kényszerítené meghátrálásra az egyetemfoglaló hallgatókat az új vezetés

Sem a Színház- és Filmművészeti egyetem Vas utcai, sem a Szentkirályi utcai épületében nincs internet. A hvg.hu-nak a diákok azt mondták, hogy a Vas utcában kollégium is van, de ott sincs internet.

A wifit látjuk, de nem működik. Mi azt hallottuk, hogy minden nap este 18 órától reggel 7-ig így lesz, volt már persze úgy, hogy technikai hiba miatt nincs internet, de furcsa véletlennek tartanák, ha mindkét helyen technikai hiba lépett volna fel

– mondták el a lapnak.

A cikk emlékeztet: tudni lehetett, hogy most fog kezdődni a fórumunk, hat órakor, minden fórumhoz elengedhetetlen az internet-hozzáférés, hiszen a vírushelyzet miatt nem lehetnek bent 70-nél többen az Ódry Színpadon, ezért Zoomon kapcsolódnak be a többiek. A mobilinternet segítségével a kedd esti fórumot megtartják.

Az egyetemfoglalók megerősítették, hogy ugyan látják a wifit, de az sem az épületekben, sem a kollégiumban nem működik. A hvg.hu-nak elmondták, korábban már előfordult, hogy technikai hiba lépett fel, ám azt furcsa véletlennek tartanák, ha valamilyen hiba miatt mindkét épületben most egyszerre tűnt volna el a net.

A fehérorosz tüntetéseken már augusztus óta rendszeres velejáró az, hogy Minszkben lekapcsolják az internetet, megakadályozva az információ áramlását.. Sokat elárul a rendszer természetéről, hogy itthon is ilyen aljas módszerekhez folyamodnak.

Kiadták a parancsot: leszámolnak az egyetemfoglalókkal

loading...