Borsodi időközi: Tiszaújvárosban már a választási krumpliért is fizetni kell

Kép forrása: Koncz Zsófia Facebook-oldala

Október 11-én időközi országgyűlési képviselő-választás lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben. A helyi választók a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) megüresedett helyére választanak új képviselőt.

A tét nagy:

ha az ellenzék megszerzi a mandátumot, megszűnik a Fidesz-KDNP kétharmados többsége az Országgyűlésben.

A kampány augusztus 22. óta tart, és a Fidesz valódi program nélkül, a jól bevált választási alamizsnával vág neki október 11-ének. Legalábbis erről tanúskodik a tiszaújvárosi Fidesz Facebook-posztja, amiben “szüreti találkára” várják az embereket.

A rendezvény október harmadikán lesz, és “kedvezményes őszi éléskamra akciót” is hirdetett a Fidesz helyi csoportja. Ez azt jelenti, hogy az eddig ingyen osztogatott választási krumpliért Tiszaújvárosban már pénzt is kér a kormánypárt:

a krumpliból 15 és 30 kilogrammos kiszerelésben lehet vásárolni, 100 forintos kilogrammonkénti áron.

De nem csak burgonyát lehet kapni, hiszen az mégsem olyan jó, ha csak azzal van tele a kamra. A Fidesz csoport rendezvényén lehet vásárolni

  • hagymát (133ft/kg), babot (800ft/kg), lencsét (650/kg), borsót 400ft/kg, mákot 1400ft/kg
  • sőt, még ételízesítőt (600ft/250g), és fűszerpaprikát (500ft/250g) is.

Ha ez nem lenne elég, a tiszaújvárosi Fidesz kommentelőkkel áll le vitatkozni, hogy ilyen módon védjék az akciót:

Tehát a Fidesz lényegében beismerte, hogy le akarják kenyerezni a választókat, sőt, szerintük ez sokkal különb és tisztább, minthogy Bródy János koncertezik. Gratulálunk Koncz Zsófiának és csapatának ehhez a makulátlan, sportszerű hozzáálláshoz!

loading...