Szijjártó: soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat vagy korrupt szándékkal rendelkező embereket

Kép forrása: Illyés Tibor/MTI

Magyarország külügyminisztere az állami közbeszerzések egyik legnagyobb nyertesének jachtján nyaralt, de továbbra sincs itt semmi látnivaló, legalábbis Szijjártó szerint, írja a hvg.hu.

„Nem tudok újat mondani ebben a kérdésben, a helyzet az az, hogy a családdal és a barátainkkal eltöltött szabadidőt azt továbbra is a magánéletem részének tekintem”

– mondta Szijjártó Péter az RTL Klub a nyaralása részleteit firtató kérdésére.

A külügyminiszter azt mondta,

eddig is élesen szétválasztotta a magánéletét és a közéleti munkáját, és ez a jövőben is így lesz majd. Ez állítása szerint vonatkozik a döntéseire is, „tehát soha egyetlenegy magánéletbeli momentum sem befolyásolta semmilyen munkában meghozott döntésemet, és nem fog befolyásolni a jövőben sem”.

Szijjártó megjegyezte, hogy „az elmúlt héten ebben az ügyben kezdeményezett vizsgálatok elutasítására vonatkozó döntések” véleménye szerint igazát támasztják alá.

A külügyminiszter itt nem állt meg, kifejtette, hogy ő soha nem engedett maga köré korrupt embereket:

„Soha, amióta itt dolgozom, semmifajta olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve, vagy azok mentén született volna meg… Soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat vagy korrupt szándékkal rendelkező embereket, soha nem tartottam fent ilyen kapcsolatokat, és nem is fogok fenntartani a jövőben sem”.

Szijjártó reakcióját a 20. perc után látható a videóban:

loading...