Juszt László: amit Orbán csinált tegnap, az egy kocsma pultjánál még elmegy

Tegnap este a köztévé egy Orbán Viktorral készült “exkluzív interjút” sugárzott. Az interjú témája a járvány volt, de a végére muszáj volt belecsempészni a Fidesz mumusait is. Erre reagált Juszt László a már jól ismert Napi Gondolat formájában:

“Orbán rádiós megszólásában a mikrofonállvány szóba hozta azt is, hogy a tavaszi rendkívüli jogrend idején nyugat-európai országok kritizálták a magyar kormányt, ez történt például Németországban is.

„Nagy állam, nagy arc” – vágta rá Orbán. Bármennyire is azt gondolja, ez nem jópofaság, hanem megengedhetetlen bunkóság. Bár ki tudja? Egy kocsma pultjánál még elmegy. Amúgy meg méltó ehhez a Magyar Miniszterelnökhöz.

Na de nem Magyarországhoz! Én tényleg nem értem a németeket! Egy ilyen pökhendi, politikai tévedést pénzelnek és pluszban nyelik le a sértegetéseit. Szerintem ennek az fáj, hogy Horn Gyuláról több, mint 10 német városban utcát, vagy teret neveztek el. Erre neki 0 esélye van.

Az meg a mi tragédiánk, hogy 1956 után 30 évvel, azaz 86-ban itt már-már igazi demokrácia volt. Most 1990 után – “a szabadság és a demokrácia születése után” – 30 évvel a pofátlan “törpenapóleon” visszavitte az országot az ötvenes évekbe”.

loading...