Helyreigazítás

Az ellenszel.hu internetes híroldalon (portálon) 2020.08.13-án a “A fideszes csoportelnök nem látja esélyét annak, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjanak szerepelni” című cikkben és a beillesztett linkekkel együtt a médiatartalom egészét tekintve és a magyarnarancs.hu cikke nyomán valótlanul híreszteltük, hogy:

-Valótlanul híreszteltük és keltettük azt a hamis látszatot, hogy a fidesz alapszabályára hivatkozva, tehát annak megfelelően javasolták Simonka György kizárását. Ennek a megalapozatlan és hamis látszatot keltő médiatartalomnak a forrása Ruck Mártontól származik, aki maga is belátta és elismerte, hogy a kizárási javaslatához az alapszabály szerint előírt 5 fő támogatót sem talált, ezért a javaslatot nem is küldte el szabályosan a helyi szervezet elnöksége számára.
– Továbbá azt is valótlanul újságírónk egyoldalú, hamis színben feltüntető koncepciójának előre megkoreografált módján híreszteltük, hogy Simonka György nem tájékoztatta a helyi szervezet elnökségét. Ezzel szemben az igazság az, hogy Simonka György többször is tájékoztatta a helyi szervezte elnökségét és arra is kitért, hogy az ellene indult büntetőeljárás első tárgyalási napja októberben várható és semmilyen jogerős ítélet vele szemben nincs, ő büntetlen előéletű és magatartásával az eljárást minden körülmények között igyekszik segíteni és a bíróságon bizonyítani fogja, hogy ő is csak elszenvedője és áldozata az eljárásnak és a média lejárató hadjáratának. Az ártatlanságát hangsúlyozva többször nyilatkozott bíróság előtt és a médiának egyaránt.
– Ruck Márton és Bod Tamás egyoldalú, megalapozatlan, teljes mértékben hiteltelen etikátlan állításait szerkesztőségünk úgy híresztelte, hogy Simonka György álláspontját annak ellenére figyelmen kívül hagyta, hogy többször jelezte véleményét és a közösségi oldalán is nyilvánosan elérhetőek azok az információk, amik a médiatartalmunkat cáfolják. Különös tekintettel a cikkünk tartalmában hivatkozott linkekkel, azokat együttesen értelmezve.
– Ezekre a hiteltelen forrásokra hivatkozva közöltük, hogy a fidesz tagok, akiknek a véleménye nem egyezik Simonka Györgyével, sorra kizárásra kerülnek. Ezzel szemben az igazság az, hogy ilyen egyik esetben sem történt, a fidesz csoportok sorra állnak ki Simonka György munkássága mellett és kérik Ruck Márton kizárását. Az igazság az, hogy Ruck Márton folytat romboló tevékenységet, és gyengíti az összefogást, nem pedig Simonka György, amit az is jól mutat, hogy sorra lépnek ki a tagok a medgyesegyházifidesz, melyet Ruck vezet és kérik másik szervezetbe történő felvételüket, mert nem tudják elfogadni, Ruck és köreinek romboló tevékenységet.
– Ugyanezekre a hiteltelen forrásokra hivatkozva egyoldalúan és megalapozatlanul híreszteltük, hogy a Simonka György a maga védelmében elmondott véleménye az ellene folyó eljárásról, és a KYNF kapcsán megfogalmazott nyilatkozata súlyosan sértenék a kormánypárt érdekeit. Ezzel szemben az igazság az, hogy a KNYF független szerv és nem kötődhet egyetlen párthoz sem.
– Ugyanezekre a hiteltelen forrásokra hivatkozva híreszteltük azokat a valótlan tényállításokat, melyek szerint Simonka György pályázatokat menedzsel. Ezzel szemben az igazság az, hogy Simonka György nem vesz részt a pályázatok menedzsmenti munkálataiban.
– Azt is valótlanul közöltük, Simonka Györgyöt hamis színben feltüntetve, hogy elérhetetlen, nem kommunikál és nem számíthatnak a térség országgyűlési képviselőjére. Ezzel szemben a valóság az, hogy Simonka György mindenki számára elérhető és képviselői munkáját a térségben élők ügyeit összegyűjtve, minden fórumon képviseli.
– Azt is valótlanul, az átlag olvasót megtévesztve híreszteltük, hogy a kistérségi elnök a Simonka György érintettségével folyó eljárásban elkülönített ügyről most bizonyosodott meg, és ezért mondott le. A valóság ezzel szemben az, hogy ebben az információban nincs semmi újdonság, és az elkülönítés oka nem az, hogy 2-3 éves nyomozást követően találtak volna bármilyen bűncselekményt velük kapcsolatban, hanem pont ellenkezőleg, a törvény által előírt 2,5 évig tartó nyomozás után sem tudtak olyan büntetendő dolgot feltárni, ami bekerülhetett volna a vádiratba, tehát velük szemben bizonyított bűncselekmény lenne.
– Valótlanul híreszteltük az átlag olvasót megtévesztve, hamis színben és egyoldalúan feltüntetve azt, hogy Simonka kabinetfőnöke alap nélkül tett javaslatot Kraller József kizárására. Ezzal szemben az igazság az, hogy Kraller József tevékenysége és magatartása telje mértékben ellentétes az alaptörvényben foglaltakkal és megalapozza a kizárási javaslatot, melyet több más helyi fidesz alapszervezet is kezdeményezett.

loading...