Ha ezt a törvényjavaslatot sem fogadja be a kormány, akkor végleg elbúcsúzhatnak a “családbarát” jelzőtől

Kép forrása: MTI

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormány magára hagyta a koronavírus-járványban a munkavállalókat, dolgozó embereket, a szülőket.

A DK szerint ők nem számíthatnak állami segítségre ahhoz, hogy megtartsák munkahelyüket adott esetben, ám mivel a kormány nem készült fel a tanévkezdésre, egyre több iskolában kell akár egész évfolyamoknak karanténba menniük.

“Ez nem csak a diákoknak jelent nehézséget, hanem a szülőknek is, akiknek vigyázni kell ilyen esetben a gyerekre. Jelenleg csak a táppénzt vehetik igénybe, ez viszont kevesebb, mint a fizetésük és az időtartama is limitált”

– jegyezte meg Arató, aki szerint így nehéz helyzetbe kerülnek a családok.

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a szülők érdekében, ami szerint

azt a szülőt, aki járványügyi intézkedés miatt otthon kell, hogy maradjon, távolléti díj, azaz teljes fizetés illetné meg. Emellett javasoljuk, hogy az ilyen módon otthon lévő szülőket felmondási védelem illesse meg, azaz ne lehessen kirúgni őket.

A DK-s politikus elmondta, fontos, hogy a szülők védelmet élvezzenek és ne kerülhessenek lehetetlen helyzetbe, mert otthon kellett maradniuk a gyerekükkel.

“Védjük meg a diákokat, a tanulás lehetőségeit, és a szülőket is, akiknek otthon kell maradniuk a gyerekükkel a járvány miatt”

– mondta zárásként Arató.

loading...