Szinetár Dóra: mindent meg fogok tenni, amit tudok, hogy egy szebb, és élhetőbb ország legyen ez a mi kis hazánk

Szinetár Dóra, a Thália Színház színésznője is őrt állt az SZFE Vas utcai épületénél. A közösségi oldalára fel is töltött egy fotót, amihez rövid történetet fűzött hozzá. A sztori minden szülő számára fontos lehet, hiszen senki sem szeretné, ha gyermeke elhagyná az országot.

Szinetár Dóra bejegyzésének szövegét változtatás nélkül közöljük:

“Egy szubjektív kiállás margójára 01.

Van egy mindjárt 24 éves fiam. Okos, tehetséges, több nyelven beszél, istenien kommunikál, szerteágazó baráti köre van Európában. Miattunk van még itthon. Mert a család nekünk borzalmasan fontos, és mert 24 éve azt tanítom neki -a szüleimmel együtt, akikhez szintén nagyon ragaszkodik- hogy lássa meg minden élethelyzetben a szépet, a jót, a használhatót.

Eddig sikerült. Pedig sokszor nem könnyű. De nem akarom, hogy elmenjen. Nem akarok azok köze a szülők közé tartozni, akik inkább elfogadják, hogy évente kétszer látják jó esetben a gyereküket, mert nekik csak így lehetnek valódi esélyeik egy szabad, normális, esélyegyenlő életre, ha több száz, vagy ezer kilométerre vannak Magyarországtól.

Azt akarom, hogy itt maradjon, és mindent meg fogok tenni, amit tudok, hogy egy szebb, és élhetőbb ország legyen ez a mi kis hazánk. Ezért őrködtem ma én is ezen a fontos helyen, ahol elkezdődött valami, ami talán messzebbre mutat, mint gondolnánk!!!

Éljen a szabad oktatás! Éljen az egyetemi autonómia! Éljenek az SZFE diákjai! Éljenek a fiatal EMBEREK!!! (A kis fehéringes én vagyok, mellettem Siflis Anna e.h. 😍#freeszfe”

loading...