Legyőzték a Fideszt a ma rendezett időközi választáson

Jónás Kálmán független jelölt nyerte Hajdúszoboszlón a  a 8-as számú egyéni választókerületben (EVK) kiírt vasárnapi időközi választást, írja a helyi választási iroda adatai alapján a Debreciner.

A volt jobbikos politikus a szavazatok 47 százalékát (350 szavazat) szerezte meg. A második helyre Nagy Balázs, a Fidesz-KDNP-Hajdúszoboszlói Gazdakör-MI Hajdúszoboszlóért jelöltje futott be 36,5 százalékkal (272 szavazat), a harmadik hely pedig az MSZP és a Párbeszéd támogatását is élvező Kovács Tiboré lett, a Momentum színeiben, 16,5 százalékkal (123 szavazat).

Jónás Kálmán 2014 és 2019 között a Jobbik kompenzációs listáról mandátumot szerzett önkormányzati képviselője volt, a tavalyi önkormányzati választást megelőzően azonban – több korábbi párttársával együtt – kilépett a pártból. 2019-ben függetlenként már megmérettette magát ugyanebben az EVK-ban, akkor azonban 53 szavazattal (4 százalékkal) alulmaradt a győztes Török Péter Endre mögött. Jónás civilben zenészként dolgozik, emellett a legnagyobb helyi közéleti Facebook-oldal, a Hajdúszoboszlói Panaszláda egyik alapítója és adminja.

loading...