Elbarikádozták tüntető diákok az SZFE-t, nem engedik be Vidnyánszkyékat

Kép forrása: Krizsán Csaba/MTI

Németh Gábor lemondott rektori tanácsadó, illetve Szurdi Panni, egy színműs hallgató az ATV Start című műsorában beszélt a jelenlegi helyzetről, és kiderült, hogy a tegnapi demonstráció után, éjjel barikádot állítottak a hallgatók.

A Színház és Filmművészeti Egyetemnél (SZFE) tartott hétfő esti tüntetés után az intézmény több hallgatója letáborozott az épületben, majd blokádot állított

– derül ki az ATV tudósításából.

Szurdi Panni, az egyik diák az ATV Start című műsorában azt mondta, a diákok döntik el, milyen vezetőket, oktatókat engednek be, és kiket tartanának távol az intézménytől.

Az SZFE Vas utcai épületénél hétfő este tartottak újabb demonstrációt, amiért az intézmény szeptembertől alapítványi formában működik tovább. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett, akinek kinevezése ellen az egyetem több munkatársa és a diákság is tiltakozott.

A hétfői demonstráción elhangzott: a hatalom megszállta az intézményt, amely azért történik, mert a Színművészetiről gondolkodni képes emberek kerülnek ki, “nem pedig droidok”.

loading...