Vidnyánszky egy olyan üldözési mániás elmélettel állt elő, amitől biztosan kiábrándulsz belőle

Kép forrása: Czeglédi Zsolt/MTI

Az ősztől alapítványi fenntartásba kerülő Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke, Vidnyánszky Attila a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában csütörtökön először beszélt érdemben a kinevezése miatt kialakult botrányról, írja a Mérce.

Vidnyánszky arra a kérdésre, hogy számított-e erre az ellenállásra, azt felelte:

tudta, hogy „egyszerűen nem fog menni, hogy nagyon sokan fognak tiltakozni”, szerinte „itt olyan dologhoz nyúlunk hozzá, amelyhez hozzá kellett volna nyúlni már a rendszerváltáskor”.

Úgy véli, hogy a színész- és rendezőképzés mindig ideológiai alapon történő dolog volt, nagyon fontos intézménye volt a kommunista rezsimnek, és szerinte most is az. Véleménye szerint, aki azt mondja, hogy nem csak balliberális ideológia mentén történik a képzés, az hazudik.

Kinevezésének ellenzőiről így nyilatkozott:

„Itt egyszerűen arról van szó, hogy ott van egy klikk, egy bagázs – és tisztelet a kivételnek mert egy sor nagyon tisztességes szakember, aki nagyon szívesen várná meg, hogy mi történik, és reménykedve néz a változások elé.”

Vidnyánszky úgy gondolja, „ez egy nagy, nemzetközi háttérhatalom” ami nem akarja, hogy ő legyen a kuratórium elnöke. Szerinte a háttérhatalom miatt vált nemkívánatos személlyé Strasbourgban is.

Vidnyánszkyt eddig legalább szakemberként tiszteltük, de most, hogy háttérhatalmi összeesküvéseket lát abban, hogy nem akarják színházi szakemberek a legnívósabb színházi- és filmes egyetem tönkre vágását, teljesen leírta magát.

loading...