Mérő László biztosra veszi, hogy Orbán Viktor 2022-ben megbukik

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

Biztosra veszi Orbán Viktor miniszterelnök 2022-es bukását Mérő László matematikus, pszichológus. Azt mondja, az Index beszántása hiba volt, a lap azoknak is hiányzik, akik pont azért hajlandók szavazni a Fideszre, mert nincs diktatúra, hiszen az Index is szabadon működhet.

Mérő László a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta:

Orbán Viktor nem közönséges szélkakas, hanem olyan, aki mindig arra fordul, amerre holnap fog fújni a szél.

A professzor bővebben is kifejtette, hogyan működik az orbáni szélkakas:

egy ilyen szélkakas persze pontosan ugyanannyit forgolódik, mint a normál szélkakas, tehát hosszabb távon egy szavában sem lehet megbízni, és ez a szörnyű benne. De eddig tízből kilencszer eltalálta, hogy merre érdemes fordulnia.

Noha Orbán azt hirdeti, hogy a kormány sikerrel legyőzte a koronavírust, Mérő szerint érdemes megnézni, hogy mit is tett konkrétan a miniszterelnök:

a legmarkánsabb intézkedés a kijárási korlátozás volt, ami szerinte valójában nem is volt korlátozás.

Rövid idő alatt rengeteg ember veszítette el a munkáját, és ha gazdasági visszaesés lesz, azzal Orbánnak nehéz lesz mit kezdenie. De Mérő szerint nem a gazdasági visszaesés miatt fog megbukni az ország jelenlegi vezetése.

Úgy tartja, Orbán 2022-ben például az Index miatt fog megbukni. Szerinte hiba volt beszántani, inkább el kellett volna viselnie. A matematikus szerint

azoknak is hiányzik az Index akik pont azért hajlandók szavazni még mindig a Fideszre, mert annyira még nem rossz az ország; nincs itt diktatúra, hiszen az Index is szabadon működhet.

Mérő szerint Orbán örökbérletet válthatna a hatalomra, ha képes volna konszolidálni Magyarországot, de a miniszterelnök erre alkatilag képtelen, mert csak háborúban érzi jól magát.

loading...