Így zajlik a választás: lehalt az internet és a közösségi oldalak Minszkben

Kép forrása: EUROPRESS/Alexander Zemlianichenko/POOL/AFP

A választójoggal rendelkezők 54 százaléka már leadta a voksát, így érvényes a fehéroroszországi elnökválasztás – jelentették be Minszkben.

A voksolás napján az Alekszandr Lukasenko államfő nevével fémjelzett hatalom a főváros központi részén gyakorlatilag teljesen megbénította az internetet. Elérhetetlenek a közösségi oldalak is 

– írja a hvg.hu.

A hivatalos adatok szerint a részvételi arány már 60 százalék körül van. A hatalom azt állítja, hogy a választók negyven százaléka előre, levélben adta le voksát. Helyszíni beszámolók szerint a választóhelyiségek előtt hosszú sorok állnak, és nagyon sok ember visel fehér szalagot az ellenzéki jelölt felhívására.

Az web leállása miatt a fehérorosz fővárosban tartózkodó újságírók is csak nagy nehézségek árán tudnak anyagokat küldeni. Eddig csak annyit tudni, hogy a voksolást állítólag komoly szabálytalanságok jellemzik.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként két hónappal ezelőtt járt a fehérorosz elnöknél, ahol a magyar-fehérorosz politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztését szorgalmazta, szerinte ugyanis nem elég szorosak a politikai kapcsolataink.

Tényleg ezzel a rendszerrel akar szorosabb kapcsolatot kialakítani Orbán? Hát ez elárul valamit..

loading...