Szlávik bejelentette: újabb nehézségek előtt állunk, szigorítások jöhetnek

Az ATV Start műsorában Szlávik János azt mondta, bár az elmúlt napokban nőtt a fertőzöttek száma, a környező országokéhoz képest még mindig kedvezőek a magyar adatok.

A főorvos szerint az emelkedés elsőre riasztónak tűnhet, de az aktív fertőzöttek és a halottak számát is figyelembe véve már messze nem olyan aggasztóak az adatok.

Szlávik úgy véli, a védekezéshez a jelenlegi intézkedések elegendőek, változást az ősz hoz majd az iskola elindulásával. Addig szerinte nem lesz több szigorítás.

Hozzátette: komolyabb intézkedések akkor lehetnek, ha több góc is kialakul. Ehhez a koronavírus-járvány dinamikáját kell figyelniük a szakembereknek.

Donald Trump bejelentéséről, hogy a vakcina meglesz az amerikai elnökválasztásra, azt mondta, 4-5 oltóanyag már van, amit embereken tesztelnek, ezek eddig biztonságosak. Ezen felül el tudja képzelni, hogy a választások előtt sok emberen próbálják ki a vakcinát, de a tesztelést nem lehet felgyorsítani. Meg kell várni, hogy a hosszú távú mellékhatásai is ismertek legyenek a vakcinának.

Szlávik szerint nem lesz kötelező a védőoltás, de ő beoltatja majd magát, mert szerinte az egészségügyi dolgozóknak, felelős embereknek ezt kell tenniük, hogy ne jelentsenek veszélyt másokra.

loading...